W Żuławskim Parku Historycznym odbyło się nowodworskie “pączkowanie” pod czujnym okiem szefa kuchni “Małego Holendra” – Adama Nitowskiego. Warsztaty dla najmłodszych pozwoliły na poznanie krok po kroku procesu powstawania, wyrabiania i wypiekania przysmaków znanych z naszej tradycji (ale nie tylko). Proces ten zwieńczony w najcudowniejszy sposób, bo konsumpcją wyprodukowanych smakołyków, okazał się świetną zabawą dla dzieci i ich opiekunów a czas spędzony z kucharzem – cenną lekcją kulinarną. Prowadzący zajęcia, pan Adam, pokazał wszystkim jak dobrze i smacznie bawić się w kuchni, z pożytkiem dla zarówno – małych piekarzy, jak i wszystkich “skrytożerczych podjadaczy” zgromadzonych wokół.

Warsztaty takie, jak zwykle okazują się świetnym pomysłem na spędzanie wolnego czasu. Czekamy na następne edycje.

Zapraszamy do galerii: