Kolejna edycja potyczek kucharskich Stegna Master of Cook zakończyła się sukcesem. Trzech uczestników, którzy walczyli o tytuł najlepszego (Sandra Pażątka – Lipińska czyli zeszłoroczny mistrz, Alex Rzeszutek oraz Piotr Wyrzykowski). Mieli oni za zadanie przyrządzić fantazyjną przystawkę, a oceniał ich szef kuchni restauracji Tristan z Kątów Rybackich – Wojciech Rabiega.

Poziom okazał się na tyle wysoki, że wszyscy troje uczestników zgodnie z orzeczeniem jury, zostało nagrodzonych pierwszym miejscem ‘ex aequo’. Nagrody ufundowane przez Restaurację i Hotel Tristan to dzień z szefem kuchni restauracji Tristan oraz wejściówki na basen. Każdy dostał też upominki od Wójt Gminy Stegna – Ewy Dąbskiej oraz Dyrektora GOK – Łukasza Niedźwiedzkiego.

Podczas imprezy rozegrał się również XIII Konkurs specjałów Karnawałowych (szczegółowe wyniki w poniedziałek).

Browar Gościszewo “pierwszy, prywatny, rodzinny i rzemieślniczy browar w Polsce”  zapewnił bezpłatną degustację swoich wyrobów. A koła Łowieckie “Sokół 7” oraz “Kormoran” zapewniły “zagryzkę” z dziczyzny – pieczonego dzika. Było pysznie.

Gratulujemy wspaniałej imprezy.

Zapraszamy do galerii: